Carnaval in de Luchtballon

De Herenthoutse scholen bundelen dit jaar opnieuw hun krachten en hebben een knap programma uitgewerkt, samen met het gemeentebestuur en Prins Luc IV.  

 

Op vrijdag 9 februari in de voormiddag vieren de kleuters op hun eigen school en worden ze getrakteerd op een bezoekje van Prins Luv IV, zijn Nar en zijn prinselijk gevolg. Een optreden van de dansmariekes hoort hier uiteraard bij!  

 

’s Namiddags trekken we met de 3 scholen rond in een feestelijke stoet. Dit gebeurt in aanwezigheid van de politie. Seingevers zorgen ervoor dat het doorgaande verkeer tegengehouden wordt.    

De optocht start om 13u15 in de Zusterstraat met de kinderen van De Luchtballon. Wees tijdig op school!   Zij wandelen tot aan ’t Klavertje via de Maasweg waarna zij hun tocht vervolgen via Leopoldstraat, Molenstraat, Zwanenberg en Albertstraat. Hier pikken de kinderen van Klim-Op aan en vervolgen we samen de weg naar Bouwelse Steenweg, Botermarkt, Nijlense Steenweg, Van Reynegomlaan, Jodenstraat en Markt tot aan Zaal Lux. Geschatte aankomst is 14u.  Voor de jongste kleuters (K0 en K1) wordt er aangepast vervoer voorzien.  

De kleuters gaan terug naar hun eigen school, de leerlingen van de lagere scholen worden nog getrakteerd op een spetterende carnavalsfuif door de Jeugdraad. Dit kadert in het project ‘Kindvriendelijke Gemeente’. Centjes meebrengen is niet nodig, er wordt geen drank verkocht.

Door enkele vrijwilligers worden er die dag verse wafels gebakken op onze school.

Onze kinderen kunnen hiervan na de optocht nog smullen!  

De schooldag eindigt voor iedereen op het normale tijdstip. Kinderen worden op hun eigen school afgehaald. 

(Groot)ouders, supporters en sympathisanten zijn van harte welkom langsheen het parcours!  

 

Belangrijk! - Zorg voor gemakkelijke verkleedkledij voor uw kind. Zelfredzaamheid is belangrijk. Onesies etc. bemoeilijken jonge kinderen in het toiletbezoek. - Er zullen geen spuitbussen, confetti en serpentines toegelaten worden in Zaal Lux. Op de omloop kunnen deze wel gebruikt worden.  - (Groot)ouders zijn NIET toegelaten in de zaal, het is een feest speciaal voor onze kinderen. Gelieve dit te respecteren.

We duimen dat de weergoden ons goedgezind zullen zijn!   Let op: In aanloop van deze fantastische carnavalsdag organiseren we op onze school een knotsgekke Fluodag. Dit gaat door op dinsdag 7 februari.

Je kind mag dan in héél véél fluo naar school komen. Des te gekker, des te beter! Dit is de afronding van onze actie in het kader van "Helm op, Fluo top!".

Laat je fluohesje zeker niet thuis nadien, gebruik het én wees gezien!

 

Alaaf, alaaf, alaaf!