'Doe eens lief' is een schot in de roos!

Onze 1ste kleuterklassen trokken naar het CC in Heist-op-den-berg. Daar waren ze het publiek van de voorstelling "Doe eens lief" waarin de kunst van het lief doen geoefend werd. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Superfijn ook dat deze voorstelling helemaal op maat is van de leeftijdsgroep! Helemaal verwonderd en fan van het toneelstuk keerden ze terug naar huis.


En zelfs interactief! Suus mocht mee het podium op!